Ty nejlepší LÍVANCE à la CARROT CAKE


Sladké, Snídaně, Vegetarian

Upřímně jsem ani nečekala, že se tyhle lívance tak povedou a budou chutnat jako mrkvovej dort! A pokud už máte dost dýně (což se mi nikdy nemůže stát:D), tak jsou ideální náhradou a navodí vám podzimní náladu úplně stejně :D No a jako každé lívance jsou ultra easy peasy. Takže pokud jste ještě nesnídali, tak se na ně hnedka vrhněte.


INGREDIENCE (pro jednu osobu, 6-8 lívanců)
  • 20g ovesné mouky (rozmixované vločky)
  • 20g rozmixovaných ořechů (vlašské, mandle...)
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 banánu
  • cca 50-100 ml jablečného džusu
  • 1 šťastné vejce
  • lžička perníkového koření (můžete si namíchta vlastní směs z badyánu, muškátového oříšku, zázvoru, nového koření, fenyklu...)
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • kokosový olej na vymazání pánve
  • javorový sirup a ovoce na servírování
na skořicový tvaroh:
  • 100g tvarohu
  • lžička medu
  • špetka skořice
POSTUP:
Pokud jsme tak jesště neudělali, zvlášť si rozmixujeme ořechy a vločky na mouku. Smícháme s kořením a práškem do pečiva. Nastrouháme si mrkev na hrubo.
V jiné míse si rozmačkáme banán a přidáme vejce a nastrouhanou mrkev. Vidličkou rozmícháme.
K ''mokré'' směsi přidáme suchou. Nakonec podle konzistence přilíváme jablečný džus.
Nyní na menším množství kokosového oleje opékáme lívance z obou stran.
Mezitím si smícháme svaroh se skořicí a medem.
Lívance můžeme prokládat na kolečka nakránejé fíky, nahoře je ozdobit připraveným tvarohem a mrkví, přelít javorovým sirupem, madlovým máslem a posypat nasekanými ořechy. Ale to už je jen na vás!



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku

MEDOVNÍK trochu jinak