Lívance z CIZRNOVÉ mouky s pomazánkou z DÝNĚ a sušených RAJČAT
Vegan friendly, Vegetarian, Bez Lepku, Hlavní jídla
Pokud mě sledujete na instagramu, tak si musíte myslet, že už jsem s tou dýní možná trochu trapná, ale vždycky se na ni těším celý rok, takže tohle období si hodně užívám :D A tyhle lívance (oficiálně se plackám z cizrnové mouky říka Socca)!! To je něco :D Ideální večeře nebo svačina. Ale klidně i snídaně.
Nejsem ''plant based'' člověk, ale fakt jsem se asi zamilovala do veganského vaření a hlavně pečení, protože mě fascinuje, jak vpodstatě cokoliv můžete udělat bez rostlinných produktů a většinou ani nepoznáte rozdíl (když nepočítám třeba steak, ten tofu asi úplně chuťově nenahradíte :D). Hlavně vám to rozšiří obzory v potravinách, protože musíte hledat alternativní produkty. A ještě ke všemu, prospějete svému zdraví!
P.S.: Předem se omlovám za kvalitu fotek, už se brzo stmívá a já je nestihla vyfotit dřív :D
INGREDIENCE pro 2 osoby:
- 1/2 hrnku cizrnové mouky
- lžíce (dýňového) oleje
- 1/2 hrnku vlažne vody
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky soli
- lžička kari koření
- 6 lžic dýňového pyré
- 10 sušených rajčat v oleji
- 1-2 lžičky chilli omáčky
- špetka soli
- pár lístků šerstvé šalvěje
POSTUP:
Nejdříve si smícháme cizrnovou mouku se solí, kmínem a kari kořením.
Potom přidáme olej a vodu a metličkou vyšleháme do hladka.
Neháme minimálně 20 minut stát (ale nejlépe přes noc).
Mezitím si připravíme pomazánku. A to jednoduše rozmixováním pyré.
Se sušenými rajčaty.
Chilli omáčkou (já použila tuhle značky huhu, s rajčaty a bazalkou, která je naprosto dokonalá. Koupila jsem ji na Extreme Food festivalu, ale vy si ji můžete objednat zde), trochou soli a šalvěje.
Teď opékáme odstáté těsto na pánvi (lívanečníku).
A podáváme s pomazánkou, připadně čerstvými rajčaty, konopnými semínky a balzamikem.
Komentáře
Okomentovat