KÁVOVÝ cheesecake bez lepku

Bez Lepku, Sladké pečení, Vegetarian

Tenhle cheesecake je můj snad nejoblíbenější. Krusta z ořechů a kakaa, kávová náplň a čokoládovo-
pudingová poleva na zjemnění. Dneska se Vám tu nebudu moc rozepisovat a jdeme na to! :D

INGREDIENCE:
KORPUS:

  • 3/4 hrnku ořechů (super jsou mandle, levnější alternativou slunečnicová semínka)
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1-2 lžíce (kokosového) oleje
  • lžíce medu
  • 100g datlí (levnější alternativa-rozinky, podle mého názoru ani nepoznáte rozdíl)
NÁPLŇ:

  • 500g tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 1/3-1/2 hrnku medu podle chuti
  • 3 vejce
  • 40ml silného espressa (či jidé silné kávy)
  • instantí káva podle chuti - nemusíte přidávat-potom bude cheesecake jen s kávovým nádechem, já ale přidávám 4-6 lžiček (spíš těch 6 :D ), aby to mělo ten správnej kávovej šmrnc!
ČOKO-PUDINGOVÁ POLEVA:

  • 1/2 sáčku vanilkového pudingu
  • 250ml mléka
  • 1/2 tabulky hořké čokolády (50g)
POSTUP:
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Do mixéru vložíme oříšky a kokos a mixujeme na moučku.

Potom přidáme datle a znovu mixujeme.

Následuje med.

Kokosový olej.


A kakao.

Tuto směs ''vymačkáme'' do formy vyložené pečícím papírem.

Pečeme 10-15 minut.

Teď di připravíme náplň. Uděláme si espresso a rozpustíme v něm instantní kávu. Dáme stranou a necháme chvíli vychladnout. Smícháme tvaroh a mascarpone.

Přidáme vejce a med a šleháme do hladka.

Potom přilijeme kávovou směs a pečlivě promícháme.

Směs nalijeme na korpus. Troubu snížíme na 150°C. Do plechu nalijeme vodu a vložíme do něj formu s cheesecakem. Tím zabráníme prasklinám na povrchu. Můžeme dát do trouby klidně i druhý plech s vodou, cheesecake se tak v páře upeče rychleji. Já ho peču asi hodinu.



Na polevu jsem si zahřála 200ml mléka v kastrůlku, zbylých 50ml jsem rozmíchala s pudingovým práškem. Když je mléko horké přidáme do něj směs s pudingem, mícháme do zhoustnutí, přidáme nalámanou čokoládu, mícháme dokud se nerozpustí a nalijeme na vychladlý cheesecake. Takto hotový cheesecake můžeme ozdobit kávovými zrny a čokoládou a dáme ho minimálně na 2 hodiny do lednice.

























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MAKOVÝ dortík s RICOTTOVÝM krémem a POVIDLY

MEDOVNÍK trochu jinak