Rukolovo-bazalkové pici

Hlavní jídla, Vegetarian, Vegan friendly

Dneska tu pro vás mám recept na snad ty nejjenodušší těstoviny. Vpodstatě naházíte 3 ingredience do mixéru a máte hotovo. Pocházejí z Toskánska a moc jsem si je tam oblíbila. Může te je udělat na různé způsoby, třeba řepové, špénátové, dýňové nebo ty klasické. Ale nám doma moc zachutnaly tyhle příjemně nahořklé, rukolovo-bazalkové.Navíc, těsto na těstoviny je samo o sobě veganské!! Pokud nahradíte normální bílou mouku třeba celozrnnou špaldovou, tak máte na světě zdravý oběd nebo večeři! A chcete vidět celý recept i s foto postupem? Tak vás opět přeměruju na stránky Trvale Fit :)


INGREDIENCE PRO 4 osoby:
  • 150g čerstvé rukoly
  • 50g čerstvé bazalky         
  • 150g hladké špaldové mouky
  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 1 střední cuketa         
  • 2 jarní cibulky         
  • 5 stroužků česneku        
  • 250g cherry rajčátek       
  • 1 chilli paprička         
  • olivový olej         
  • pepř, sůl a sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián…)
  • kůra z jednoho citronu
  • hrst slunečnicových semínek         
  • parmazán na posypání

POSTUP:
  1. Do mixéru si vložíme rukolu. 
  2. Bazalku (trochu stonků si necháme na později). A oba druhy mouky se špetkou soli. 
  3. Nejdříve mixujeme na menší výkon, aby se všechno promíchalo a pak zvýšíme výkon na maximum a mixujeme, dokud se nám nevytvoří těsto. Ano je to opravdu tak jednoduché, jako to zní. Těsto by se nemělo vůbec lepit, proto v tomto případě přidáme trochu mouky a prohněteme ručně. 
  4. Z těsta vždy oddělíme 2 cm kuličku a tu vytvarujeme do podlouhlé žížalky. Pici by nám měly tvarem připomínat zelené fazolky. 
  5. Ve velkém hrnci si přivedeme k varu cca 2 litry osolené vody.
  6. Mezitím si připravýme zeleninu. Cuketu si nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Stejně tak nasekáme na plátky česnek, chilli papričku, stonky bazalky a jarní cibulku.
  7. Na velkou pánev dáme cca 2 lžíce oleje, který osolíme špetkou soli. Přidáme všechnu zeleninu, asi minutku restujeme a přihodíme všechna cherry rajčátka. Za občasného míchání restujeme asi 5 minut, pokud je třeba, podléváme vodou z hrnce na těstoviny.
  8. Teď, když nám začne vřít voda na těstoviny, vhodíme do ní všechny vyválene pici a vaříme okolo 5 minut. 
  9. K zelenině nyní přihodíme uvařené picia slunečnicová semínka, dochutíme solí a pepřem, případně sušenými bylinkami nebo už připravenou bylinkouvou směsí.
  10. Když máme nandáno na talíři posypeme sýrem a citronovou kúrou. Dobrou chuť!







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MEDOVNÍK trochu jinak

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku