Rukolovo-bazalkové pici
Hlavní jídla, Vegetarian, Vegan friendly
INGREDIENCE PRO 4 osoby:
- 150g čerstvé rukoly
- 50g čerstvé bazalky
- 150g hladké špaldové mouky
- 150g celozrnné špaldové mouky
- 1 střední cuketa
- 2 jarní cibulky
- 5 stroužků česneku
- 250g cherry rajčátek
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- pepř, sůl a sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián…)
- kůra z jednoho citronu
- hrst slunečnicových semínek
- parmazán na posypání
POSTUP:
- Do mixéru si vložíme rukolu.
- Bazalku (trochu stonků si necháme na později). A oba druhy mouky se špetkou soli.
- Nejdříve mixujeme na menší výkon, aby se všechno promíchalo a pak zvýšíme výkon na maximum a mixujeme, dokud se nám nevytvoří těsto. Ano je to opravdu tak jednoduché, jako to zní. Těsto by se nemělo vůbec lepit, proto v tomto případě přidáme trochu mouky a prohněteme ručně.
- Z těsta vždy oddělíme 2 cm kuličku a tu vytvarujeme do podlouhlé žížalky. Pici by nám měly tvarem připomínat zelené fazolky.
- Ve velkém hrnci si přivedeme k varu cca 2 litry osolené vody.
- Mezitím si připravýme zeleninu. Cuketu si nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Stejně tak nasekáme na plátky česnek, chilli papričku, stonky bazalky a jarní cibulku.
- Na velkou pánev dáme cca 2 lžíce oleje, který osolíme špetkou soli. Přidáme všechnu zeleninu, asi minutku restujeme a přihodíme všechna cherry rajčátka. Za občasného míchání restujeme asi 5 minut, pokud je třeba, podléváme vodou z hrnce na těstoviny.
- Teď, když nám začne vřít voda na těstoviny, vhodíme do ní všechny vyválene pici a vaříme okolo 5 minut.
- K zelenině nyní přihodíme uvařené picia slunečnicová semínka, dochutíme solí a pepřem, případně sušenými bylinkami nebo už připravenou bylinkouvou směsí.
- Když máme nandáno na talíři posypeme sýrem a citronovou kúrou. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat