MRKVOVÉ cupcakes

Sladké pečení. Vegan friendly

Jednoduché, rychlé, plné chuti, veganské, podzimní, levné... Ano to mluvím o těchto mrkvových cupcakes. A taky jsou upečené ve zdravější verzi. Tak mi řekněte jeden důvod, proč si je teď neupéct? A ani není žádný problém použít tohle těsto na mrkvový dort nebo třeba bábovku! Tak já se jdu zase do jednoho cupcaku zakousnout a vy si je utíkejte upéct, ať si na nich taky můžete pochutnávat. Se vším všudy je máte za 45 minut na stole.


INGREDIENCE (na 12 cupcakes + mi vždycky zbude trochu těsta na mini mrkvový dort):
  • 100g rozmixovaných ovesných vloček
  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • lžíce mleté skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • lžička mletého badyánu
  • 80g třtinového cukru (doporučuju ho rozmixovat na moučku, ale obejdete se i bez toho)
  • 2/3 hrnku jablečného pyré, přesnídávky
  • 200ml jablečného džusu, moštu
  • 80g rostlinného oleje
  • 250g strouhané mrkve (cca 2 větší mrkve)
KRÉM:
  • 2 balení tofu natural (360g)
  • 1 zralý banán
  • javorový sirup podle chuti (cca 80g)
  • 50g strouhaného kokosu
  • trocha skořice
  • trochu jablečného džusu/moštu na zředění
POSTUP:
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Jednonuše smícháme v jedné míse všechny suché ingredience (vločky, mouku, prášek do pečiva, sodu, koření, cukr)
V druhé míse smícháme všechny ostatní, mokré ingredience (pyré, džus, olej a mrkev).
Teď obě směsi propojíme.

Těstem naplníme košíčky.

 Pečeme asi 20-30 minut (kvůli absenci vajíčka se pečou déle)
Mezitím si připravíme krém. Do mixéru vložíme tofu, banán, zhruba 1-2 lžíce džusu (raději méňe, přilít můžeme kdykoliv), kokos, sirup a skořici.

 Mixujeme do hladka. Podle konzistence (nesmí být příliš tekutá, raději pevnější) přilijeme buď ještě trochu džusu, nebo naopak zahustíme kokosem. 
Vychladlé cupcakes zdobíme krémem a ořechy.

Komentáře

  1. SQJELÉ! Můžete mě podezírat ze zaujatosti, ale to je tak fše. Prostě MŇAMKA.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MEDOVNÍK trochu jinak

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku