MRKVOVÉ cupcakes
Sladké pečení. Vegan friendly
Jednoduché, rychlé, plné chuti, veganské, podzimní, levné... Ano to mluvím o těchto mrkvových cupcakes. A taky jsou upečené ve zdravější verzi. Tak mi řekněte jeden důvod, proč si je teď neupéct? A ani není žádný problém použít tohle těsto na mrkvový dort nebo třeba bábovku! Tak já se jdu zase do jednoho cupcaku zakousnout a vy si je utíkejte upéct, ať si na nich taky můžete pochutnávat. Se vším všudy je máte za 45 minut na stole.
- 100g rozmixovaných ovesných vloček
- 150g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- lžíce mleté skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- lžička mletého badyánu
- 80g třtinového cukru (doporučuju ho rozmixovat na moučku, ale obejdete se i bez toho)
- 2/3 hrnku jablečného pyré, přesnídávky
- 200ml jablečného džusu, moštu
- 80g rostlinného oleje
- 250g strouhané mrkve (cca 2 větší mrkve)
- 2 balení tofu natural (360g)
- 1 zralý banán
- javorový sirup podle chuti (cca 80g)
- 50g strouhaného kokosu
- trocha skořice
- trochu jablečného džusu/moštu na zředění
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Jednonuše smícháme v jedné míse všechny suché ingredience (vločky, mouku, prášek do pečiva, sodu, koření, cukr)
Mezitím si připravíme krém. Do mixéru vložíme tofu, banán, zhruba 1-2 lžíce džusu (raději méňe, přilít můžeme kdykoliv), kokos, sirup a skořici.
Mixujeme do hladka. Podle konzistence (nesmí být příliš tekutá, raději pevnější) přilijeme buď ještě trochu džusu, nebo naopak zahustíme kokosem.
SQJELÉ! Můžete mě podezírat ze zaujatosti, ale to je tak fše. Prostě MŇAMKA.
OdpovědětVymazat