JÁHLOVÉ muffiny s mákem a borůvkami
Sladké pečení, Vegan friendly, Bez Lepku
INGREDIENCE (na 9 velkých muffinů nebo 12 klasických)
- 100g máku
- 200g jáhel
- 50g kukřičného škrobu
- 200g bezlepkové mouky (kukuřičné, rýžové, tapioka,...)
- 150g javorového sirupu
- 1 citron
- lžíce mletých lněných semínek
- 4 lžíce jablečného pyré
- 80g rostlinného (řepkový, slunečnicový...) oleje
- 220ml rostlinného mléka
- saček prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- pár kapek vanilkového aroma
- špetka soli
- (2-3 hrsti borůvek)
- třtinový cukr na posypání
POSTUP:
Začneme tím, že si mletá lněná semínka namočíme do 2-3 lžic lněných semínek a necháme nabobtnat. Předehřejeme si troubu na 200°C.
Dále si jáhly vysypeme na rozehřátou pánev a asi 5 minut prančíme. Taky je můžeme dát na plech a asi 8 minut opéct.
Před:
Po:
Do mísy si vložíme všechny sypké ingredience (mák, jáhly, mouku, škrob, jedlou sody, prášek do pečiva, sůl)
V jiné míse smícháme mokré ingredience (sirup, olej, mléko, vanilkové aroma, jablečné pyré a taky kůru z 1 citronu a šťávu z 1/2 citronu)
Taky přidáme ''vajíčko'' z lněných semínek
Poté spojíme suchou a mokrou směs dohromady
Přidáme borůvky a výsledné těsto by mělo vypadat takto
Těstem plníme připravené formičky, posypeme borůvkami a třtinovým cukrem.
Podle zvolené velikosti muffinů pečeme 10-15 minut, čím kratší dobu, tím lépe. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat