Kynuté lívance

Vegan friendly, Hlavní jídla, Vegetarian, Snídaně


Prosím prosím, nelekejte se názvu ''kynuté''. Těsto je hotové raz dva a kynout ho stačí nechat 30 minut. Nebo máte taky možnost si těsto připravit večer, dát ho do lednice a ráno máte vystaráno! A poslední, nejlepšejší řešení bude, když si lívance dáte k obědu, večeři nebo svačině, kdy obvykle tak moc nespěcháte♥

A vegani se taky můžou radovat, protože recept neobsahuje žádné živočišné suroviny. Ale ani to nebude žádná věda, jako vždycky, máslo a mléko je nahradit easy peasy a vehce jednoduše vynecháme.

LET'S DO THIS 

INGREDIENCE na 2 porce:
  • 3/4 hrnku mouky (já požila 1:1 obyč hladkou a pohankovou pro oříškový nádech)
  • hrnek rostlinného mléka (sojové, kokosové, rýžové...)
  • 1/2 sáčku sušeného droždí (cca 2 č. lžičky)
  • sladidlo podle chuti a výběru (já celkem požila asi 3 lžíce agáve sirupu, ale jde zde použít vpodstatě cokoliv: obyč/třtinový cukr, všelijaké sirupy, med..)
  • 2 lžíce rostlinného tuku (kokosový/řepkový/slunečnicový olej)
  • špetka soli
  • vanilkové aroma
POSTUP:
Začneme tím, že si dáme mléko do kastrůlku a zahřejeme zhruba na tělesnou teplotu (maximálně 40°C). Přidáme k němu lžíci vybraného sladidla, droždí a rozmícháme dokud se droždí nerozpustí. Pak dáme na teplé místo a necháme 5-10 minut vzejít.

Potom přendáme do mísy a přidáme olej, zbývající sladidlo, mouku, sůl a aroma. Šleháme metličkou, dokud nám nevznikne hladké těsto, které necháme si 30 minut zdvojnásobit objem (na teplém místě, přikryté utěrkou)

Lehce promícháme a opékkáme v lehce tukem vymazaném lívanečníku či pánvi.





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MAKOVÝ dortík s RICOTTOVÝM krémem a POVIDLY

MEDOVNÍK trochu jinak