Dýňové COOKIES plněné burákovým máslem

Sladké pečení, Vegetarian
Dnešní recept je kombinace dvou, neuvěřitelně lahodných ingrediencí: dýně a burákového másla. Pokud jste obzvlášť milovníci arašídů, tak si tyto sušenky určo zamilujete, protože jsou burákovým máslem plňené! A navíc patří tenhle recept k nejjednoduším na mém blogu, takže proč je neupéct třeba hned?

Taky jsem poprvé zkusila natočit kraťoučký video recept. Opravdu musíte brát v úvahu, že je to můj první pokus a já pako se do toho pustila zrovna večer, když už byla tma, takže světlo stojí taky za houby. Ale už jsem s videem měla takovou práci, že mi bylo líto ho s vámi nesdílet. A řeknu vám, obdivuju všechny vlogery, protože už jen samotné stříhání videa není žádná sranda :D

A ještě jeden dodatek! Dýňové pyré automaticky zastupuje vajíčko, které je tím pádem v receptu už zbytečné, takže pokud nahradíte máslo např. veganským nebo kokosovým olejem, stane se ze sušenek vegan friendly dobrota!

INGREDIENCE:

  • burákové máslo (cca 16 velkých čajových lžiček, asi 150g)
  • 125g rozpuštěného másla
  • 150g třtinového cukru
  • 100g dýňového pyré (uvařená a následně rozmixovaná dýně)
  • 200g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky mletého nového koření
  • 1/2 čajové lžičky mletého badyánu
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • čajová lžička jedlé sody
  • špetka soli
POSTUP:

  1. Nejdříve si na pečící papír uděláme lžičkou kopečky z burákového másla a dáme na 30 minut do lednice.
  2. V míse smícháme všechny ''mokré'' ingredience. Dáme stranou.
  3. Ve větší míse smícháme všechny zbývající, ''suché'' ingredience. 
  4. Postupně do sypké směsi přimícháme tekutou směs a vytvoříme těsto. Dáme na alespoň 30 minut vychladit do lednice, ale těsto nám vydrží v lednici až týden.
  5. Až máme vychlazené jak těsto, tak burákové máslo, zžcneme tvořit sušenky. Vždycky si vezmeme kousek těsta, do kterého zabalíme burákové máslo a vyválíme do kuličky. Mezi jednotlivými kuličkami necháme rozestup, protože se v troubě ještě roztečou do poždovaného sušenkového tvaru.
  6. Dáme je péct na 8-11 minut na 180°C. Dobrou chuť!


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku

MEDOVNÍK trochu jinak