Slané batátové MUFFINY
Slané pečení, Vegetarian
Zdravím Vás u dalšího receptu! :) Dneska je to recept opět v rámci plnění Jamieho výzvy, ale tyhle muffiny jsem pekla už víckrát, takže jsem si za tu dobu recept recept doccela dost přizpůsobila. A velkou výhodou je, že těsto nemusíte použít jenom na muffiny, ale jdou z nich vyrobit karbanátky, nebo třeba i slaný koláč. Taky je můžete mít k snídani, svačině, obědu, večeři nebo i jako nějakou chuťovku na oslavu. No nejsou super? :D
Babička tady třeba nemá formu na muffiny, tak jsem použila plech na buchty :D A taky to šlo. Jen musíte formu pořádně vymazat tukem, aby se vám nepřipekly, tak jako mně :D
ČAS: příprava - 20 minut + pečení - 60 minut |
PORCE: 12 muffinů + mně vždycky zbyde na pár karbanátků |
INGREDIENCE:
|
|
POSTUP: Předehřejeme si troubu na 180°C. Formičky na muffiny vyložíme košíčky, pečícím papírem nebo vymažeme tukem. Všechno pečlivě promícháme a začneme přilévat mléko (použila jsem asi půl hrnku), aby nám vzniklo tekutější těsto (ale ne třeba takové, jak na lívance :D), kterým plníme připravené formy.
Pečeme 45 – 60 minut.
|
Komentáře
Okomentovat