Kokosový PUDING z černé rýže
A jako bonus, kromě chuti tohohle jídla, je to naprosto zdravá pochoutka. Černá rýže je další z mnoha superfoods. Obsahuje velkou škálu aminokyselin a minerálů. O bobulovitém ovoci už dávno, víme, že je to super antioxidant, ale černá rýže má ještě větší antioxidační účinky a navíc, obsahuje méně cukru a více vlákniny než ovoce.
Taky doporučuju puding uvařit rovnou ve větším množství, protože vydrží alespoň 5 dní v lednici, takže při ranních nestíhačkách stihnete alespoň tuhle snídani :))
INGREDIENCE na 4 porce:
- 300g černé rýže
- 200g sušeného strouhaného kokosu
- několik lžic kokosového nebo palmového cukru, případně medu
- zralé mango
- limetka
- čerstvá máta
- kokosové chipsy
POSTUP:
Začneme přípravou domácího kokosového mléka. Kokos si dáme do mixéru s 4 hrnky vlažné vody a mixujeme asi 2 minuty. Přecedíme nejdříve přes cedník a poté i přes platýnko, abychom se zbavili všech zbytků kokosu.
400ml mléka dáme do kastrůlku společně s 200 ml vody přivedeme k varu. Přidáme propláchlou rýži a vaříme 45-60 minut dokud rýže nebude uvařená o něco více než kdybychom ji dělali jako přílohu.
Zhruba polovinu uvařené rýže dáme do mixéru spolu s dalšími 200ml kokosového mléka a rozmixujeme do hladka. Tuto směs přidáme zpátky k uvařené rýži, dosladíme cukrem či medem podle chuti, přidáme limetkovou šťávu, případně ještě naředíme kokosovým mlékem a pokud chceme hned podávat znovu pudink zahřejeme a přendáme do misky. Podáváme s mangem, nasekanou mátou, limetkovou kúrou a opraženými kokosovými chipsy.
Komentáře
Okomentovat