Mrkvovo-jablečný CHLEBÍČEK s rozmarýnem

Bez Lepku, Sladké pečení, Bez cukru, Bez mléka
Recept na tenhle chlebíček je na moje poměry až nějak moc zdravý :D Neobsahuje ani špetku mouky, či jiné obilniny a taky je slazen pouze ovocem, takže se upřímně docela divím, že vůbec držel pohromadě. Sice se snažím péct zdravěji (bílý cukr, býlá mouka), ale na takové to ''fitness'' pečení taky úplně nejsem. No ale tentokrát jsem udělala vyjímku a zkusila vytvořit nějaký takový recept, protože odlehčení před Vánoci se vždycky hodí :D


INGREDIENCE:
  • 200g strouhaného jablka
  • 200g strouhané mrkve
  • 3 zralé banány
  • 200g strouhaného kokosu
  • 50g (vlašských) ořechů
  • 4 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • skořice podle chuti
  • čerstvý rozmarýn (cca 2 větší snítky)
POSTUP:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Začneme tím, že si do mixéru dáme kokos a ořechy a mixujeme na mouku.

K této ''mouce'' přidáme rozmarýn a znovu mixujeme.

Nakonec přilijeme olej, 200 ml vody, žloutky, skořici a banány. Opět rozmixujeme do hladka, případně přidáme další tekutinu.

Vzniklou směs přendáme do mísy a smícháme s nastrouhanou mrkví a jablkem.

Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. Tento sníh opatrně vmícháme ke směsi s mrkví a jablkem.
Výsledné těsto bude vypadat asi takto.

Vzniklé těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 30-40 minut.
 
Nechte vychladnut ve formě, jinak se vám bude rozpadat jako mně :D
Dobrou chuť!



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MEDOVNÍK trochu jinak

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku