Dýňové VAFLE s fetou a šalvějí

Hlavní jídla, Bez cukru, Vegetarian
Další z univerzálních receptů, který si můžete dát na snídani, oběd, večeři nebo klidně na sváču, jako jsme to dneska udělali doma my. Tyhle vafle vás naprosto dostanou, protože kombinace dýně, šalvěje (či tymiánu) a fety je přímo dokonalá. A pokud nevlastníne vaflovač, jednoduše tohle těsto můžete použít na lívance a vznikne z toho stejná dobrota :D Takže jestli vám už dochází inspirace na recepty s dýní, tento by měl přijít hnedka na řadu.

INGREDIENCE (1 normální nebo 2 větší porce- cc 4 vafle)

  • 3 lžíce dýňového pyré (ani ne 1/4 dýně pokrájené na kostičky a uvařené asi 15 minut a rozmixované)
  • 1 vejce
  • 20g feta sýru
  • 10g (lžíce) rozmixovaných ořechů či semínek (já použila slunečnicová semínka)
  • 60g hladké (špaldové) mouky
  • čerstvá nasekaná šalvěj nebo tymián (případně sušené)
  • cca 6 lžic mléka či vody
  • lžíce cottage sýru
  • špetka soli
  • špetka sladké papriky¨
  • špetka pepře
  • špetká prášku do pečiva
  • můžete přidat také chilli papričku
POSTUP:
Nejdříve si dáme do misky dýňové pyré.

Dále vejce.

Potom cottage sýr a fetu.

Koření a bylinky.

Tyto ingredience pečlivě promícháme a přidáme mouku, rozmixované ořechy a prášek do pečiva.

Na závěr postupně přiléváme mléko.

Až do požadované konzistence.

Opékáme ve vaflovači.
  
Můžeme servírovat granátovým jablkem (které opravdu k této kombinaci doporučuju!), fetou, avokádem a balzamikovým octem či redukcí.
Dobrou chuť!








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MAKOVÝ dortík s RICOTTOVÝM krémem a POVIDLY

MEDOVNÍK trochu jinak