TVAROHOVÉ lívance
Lívance k snídani i k večeři, na oběd i na sváču, prostě KDYKOLIV. Obzvlášť tyhle, které jsou v letní odlehčené verzi s tvarohem a mandlemi. A představte si je s čerstvým ovocem ze zahrady, a promazané rebarborovou marmeládou. Ano, taky slintám :D
INGREDIENCE (na jednu porci, cca 6 větších lívanců):
- 50g mouky (použila jsem 30g hladké špaldové a 20g celozrnné špaldové)
- 20g mletých mandlí
- 60ml mléka
- 100g (plnotučného) tvarohu + na servírování
- lžíce javorového sirupu/medu/agávového sirupu
- 2 bílky+1 žloutek
- špetka soli
- máslo na opékaní
- ovoce a marmeláda na servírování
POSTUP:
- V jedné míse smícháme obě mouky a mandle.
- V druhé míse smícháme mléko, tvaroh, sirup a žloutek.
- Sypkou směs postupně přidáme k tekuté.
- Bílky si se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu, který následně opatrně a pomalu přimícháme k těstu.
- Pánev si rozehřejeme na střední plamen a dáme na ní kousek másla.
- Opékáme lívance z obou stran (jeden lívanec cca 2 lžíce těsta)
- Servírujeme např. s marmeládou, tvarohem a ovocem.
Komentáře
Okomentovat