TVAROHOVÉ lívance

Lívance k snídani i k večeři, na oběd i na sváču, prostě KDYKOLIV. Obzvlášť tyhle, které jsou v letní odlehčené verzi s tvarohem a mandlemi. A představte si je s čerstvým ovocem ze zahrady, a promazané rebarborovou marmeládou. Ano, taky slintám :D  

INGREDIENCE (na jednu porci, cca 6 větších lívanců):
  • 50g mouky (použila jsem 30g hladké špaldové a 20g celozrnné špaldové)
  • 20g mletých mandlí
  • 60ml mléka
  • 100g (plnotučného) tvarohu + na servírování
  • lžíce javorového sirupu/medu/agávového sirupu
  • 2 bílky+1 žloutek
  • špetka soli
  • máslo na opékaní
  • ovoce a marmeláda na servírování
POSTUP:
  1. V jedné míse smícháme obě mouky a mandle.
  2. V druhé míse smícháme mléko, tvaroh, sirup a žloutek.
  3. Sypkou směs postupně přidáme k tekuté.
  4. Bílky si se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu, který následně opatrně a pomalu přimícháme k těstu.
  5. Pánev si rozehřejeme na střední plamen a dáme na ní kousek másla.
  6. Opékáme lívance z obou stran (jeden lívanec cca 2 lžíce těsta)
  7. Servírujeme např. s marmeládou, tvarohem a ovocem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MEDOVNÍK trochu jinak

KÁVOVÝ cheesecake bez lepku