Batátátová "PIZZA"
Hlavní jídla, Vegan friendly, Bez Lepku, Bez cukru, Bez mléka, Vegetarian
Uvozovky proto, že tohle jídlo má společný s pizzou snad jen vzhled a to jestli vůbec. Krusta z batátů je ale i přesto naprostá dokonalost. A to doslova. Žádná mouka, žádné živočišné produkty, základ tvoří jen dvě ingredience a je to snad nejjednoduší recept z mého blogu. Taky se dá použít na sladké pokrmy, nebo třeba jako náhrada tortillové placky. Obsahuje jen samé zdravé ingredience a je to neuvěřitelně variabilní jídlo. Tohle prostě musíte alespoň jednou za život vyzkoušet:))- 2 batáty (cca 800g, po upečení a oloupání asi 500g)
- 100g mletých ořechů či semínek (já použila mix vlašských, mandlí a slunečnicových semínek)
- sůl a další koření podle chuti (oregano, bazalka, tymián..)
- topingy a omáčky podle chuti (zelenina, olivy, tofu, sýr, prosciutto...)
- pár kapek olivového oleje
POSTUP:
Batáty můžeme buď zabalit v celku neoloupané do alobalu a péct asi 40 minut na 200°C v troubě.
Ale pokud chceme, aby bylo jídlo ultra rychle hotové, propícháme batáty vidličkou a dáme do mikrovlky na 8 minut. Ať se rozhodeme jakkoliv, po upečení čí vytažení z mikrovlnky necháme batáty vychladnout a poté oloupeme slupku.
Ale pokud chceme, aby bylo jídlo ultra rychle hotové, propícháme batáty vidličkou a dáme do mikrovlky na 8 minut. Ať se rozhodeme jakkoliv, po upečení čí vytažení z mikrovlnky necháme batáty vychladnout a poté oloupeme slupku.
Vypracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na dvě části.
Připraváme si dva plechy, oba vyložíme pečícím papírem a pokame trochou oleje. Z těsta vytvoříme dvě co nejtenčí placky.
Pečeme asi 15 minut na 200°C.
Připraváme si dva plechy, oba vyložíme pečícím papírem a pokame trochou oleje. Z těsta vytvoříme dvě co nejtenčí placky.
Pečeme asi 15 minut na 200°C.
Tak to si udělám zítra na oběd ♥♥♥děkuju za recept, nevěděla jsem co si dát, ale teď ... vypadá pecičkově, snad se povede :)
OdpovědětVymazatTo já děkuju! Jak se povedla? <3
Vymazat