Batátátová "PIZZA"

Hlavní jídla, Vegan friendly, Bez Lepku, Bez cukru, Bez mléka, Vegetarian
Uvozovky proto, že tohle jídlo má společný s pizzou snad jen vzhled a to jestli vůbec. Krusta z batátů je ale i přesto naprostá dokonalost. A to doslova. Žádná mouka, žádné živočišné produkty, základ tvoří jen dvě ingredience a je to snad nejjednoduší recept z mého blogu. Taky se dá použít na sladké pokrmy, nebo třeba jako náhrada tortillové placky. Obsahuje jen samé zdravé ingredience a je to neuvěřitelně variabilní jídlo. Tohle prostě musíte alespoň jednou za život vyzkoušet:))

INGREDIENCE  pro 2 hladovce nebo 4 zcvrklé žaludky:

  • 2 batáty (cca 800g, po upečení a oloupání asi 500g)
  • 100g mletých ořechů či semínek (já použila mix vlašských, mandlí a slunečnicových semínek)
  • sůl a další koření podle chuti (oregano, bazalka, tymián..)
  • topingy a omáčky podle chuti (zelenina, olivy, tofu, sýr, prosciutto...)
  • pár kapek olivového oleje
POSTUP:
Batáty můžeme buď zabalit v celku neoloupané do alobalu a péct asi 40 minut na 200°C v troubě.

Ale pokud chceme, aby bylo jídlo ultra rychle hotové, propícháme batáty vidličkou a dáme do mikrovlky na 8 minut. Ať se rozhodeme jakkoliv, po upečení čí vytažení z mikrovlnky necháme batáty vychladnout a poté oloupeme slupku.
Následně upečené a oloupané batáty rozmačkáme.

 Přidáme mleté ořechy a podle chuti sůl a koření.
Vypracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na dvě části.

 Připraváme si dva plechy, oba vyložíme pečícím papírem a pokame trochou oleje. Z těsta vytvoříme dvě co nejtenčí placky.

Pečeme asi 15 minut na 200°C. 

Po vytažení korpusů zvýšíme teplotu trouby na 250°C. Oba korpusy pokladem tím, co máme rádi.

Vegan verze s tofu:

Druhá verze se sýrem a prosciuttem:

 Dáme do trouby zhruba na 10 minut, ale hlídat :)


Komentáře

  1. Tak to si udělám zítra na oběd ♥♥♥děkuju za recept, nevěděla jsem co si dát, ale teď ... vypadá pecičkově, snad se povede :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

3 VEGANské korpusy na dort+krém

MAKOVÝ dortík s RICOTTOVÝM krémem a POVIDLY

MEDOVNÍK trochu jinak