DÝŇĚ zapečená s jáhlami
Hlavní jídla, Vegan frendly, Vegetarian, Bez lepku, Bez cukru, Bez mléka
Nevím, co se to se mnou dějě, ale je tu další slaný recept! Wohoou! No a jak všichni víme, dýně je láska úplně jakákoliv, kdekoliv a s čímkoliv. Takže dýně s jáhlami? To nezní špatně ne? Rychlé, jednoduché a zdravé jídlo. Taky je to dost variabilní recept, protože jáhly můžete nahradit jakoukoliv jinou obilovinou, třeba rýží, kuskusem, bulgurem, quinoou... Není problém přidat sýr, slaninu, oříšky, cuketu, lilek.. Jednoduše, nebojte se popustit uzdy fantazie a trochu v kuchyni experimentovat!INGREDIENCE pro 2 osoby:
- 1 větší máslová dýně
- 150g jáhel v suchém stavu
- 1/2 konzervy červených fazolí
- 1/2-1 chilli paprička podle chuti
- 8 sušených rajčat
- (hrst rozinek)
- hrst slunečnicových semínek
- koření podle chuti (já použila: lžička kurkumy, lžíce černuchy seté-černý kmín, lžička římského kmínu, 1/2 lžičky skořice)
- sůl a pepř
- olivový olej
Troubu si zapneme na 220°C. Dýni si rozpůlíme, posolíme a zabalíme obě půlky do alobalu. Pečeme v troubě asi 30 minut nebo do změknutí, ale zase nechceme dýni přepéct, aby byla úplně měkká. Během pečení dýně si uvaříme jáhly podle návodu na obalu.
Po upečení snížíme teplotu trouby na 200°C a vytáhneme z alobalu a necháme vychladnout. Poté vydlabeme lžící semínka a celý vnitřek (dužinu) kterou si dáme stranou.
Uvařené jáhly smícháme s kořením, přecezenými fazolemi, nakrájenými sušenými rajčaty, plátky chilli papričky, slunečnicovými semínky a také s vydlabanou dýňovou dužinou. Osolíme a opepříme podle chuti.
Tímto jáhlovým ''mišmašem'' plníme dýně, pokapeme olivovým olejem.
Pečeme asi 10-20 minut do zlatova.
Podáváme např. s rukolou. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat